Skip to content Skip to footer

70.000 de euro pentru continuarea unui program Erasmus+

Programul de mobilități Erasmus+ pentru educarea adulților derulat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, ca lider de consorţiu, a primit finanţarea pentru al treilea an, în valoare de 70.000 de euro.

În cadrul proiectului vor beneficia de cursuri de Alfabetizare digitală (digital literacy) şi dobândirea de competenţe sociale şi personale pentru gestionarea şi creşterea calităţii vieţii, un număr de 18 seniori din centre de zi pentru vârstnici din Cluj-Napoca.

De asemenea, proiectul Erasmus+ oferă posibilitatea de dezvoltare de competenţe specifice, necesare domeniului educației muzeale şi a educației non-formale a adulţilor, dar şi de dezvoltare a unor competenţe pentru creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului privind rolul şi funcţiile muzeului pentru 16 angajaţi ai instituţiilor de cultură partenere în consorţiu.

Toţi beneficiarii vor participa la activităţi de grup şi cursuri, în ţări din Uniunea Europeană, printre care Italia, Cehia, Polonia, Grecia şi Norvegia.

Participarea la mobilităţile Erasmus+ reprezintă un avantaj pentru toţi beneficiarii care, astfel, au ocazia de a învăţa, de a se perfecţiona profesional şi de a acumula informaţii utile pentru a continua adaptarea la direcţia de dezvoltare europeană.

Anul acesta, pentru a acoperi o arie cât mai largă de beneficiari din domeniul muzeal, se alătură liderului de consorţiu, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, două noi instituţii de cultură: Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu şi Muzeul Maramureşean Sighet şi îşi continuă participarea Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş şi Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj.

Programul de mobilități Erasmus+ pentru educarea adulților se derulează în perioada 2022-2027 şi va avea, în total, peste 100 de beneficiari.

Leave a comment