Skip to content Skip to footer
Loading Events

Expoziție “Reverie”

Raluca Mărginean

65 de lucrări realizate în acuarelă și ulei pe pânză compun Expoziția de pictură “Reverie” semnată de Raluca Mărginean. Vernisajul va avea loc în 3 aprilie 2025, la ora 17, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

  • Raluca Mărginean s-a născut în 17 octombrie 1981 la Bistrița
  • 2019 – prezent Membru stagiar în Uniunea Artiștilor Plastici, România
  • 2000-2004 Universitatea de Arte și Design, Cluj Napoca, secția Pictură, Prof. Ioan Sbârciu
  • 1996-2000 Liceul de Arte Plastice “Corneliu Baba” Bistrița
 
„Este o bucurie și o deosebită onoare pentru mine să expun în orașul în care mi-am petrecut anii studenției, Clujul fiind și unul din locurile care mă inspiră la fiecare pas. Străzi și monumente istorice ale Clujului se regăsesc în multe din acuarelele mele, unele dintre ele făcând parte din această expoziție.
Fiecare lucrare din expoziția “Reverie” mixează culori, lumini și umbre cu câte o poveste, la care se adaugă o părticică din sufletul meu. Subiectele inspirației trec prin filtre nuanțate de emoții și stări care nu vor reveni vreodată în aceeași formă sau intensitate. Astfel, simt că reușesc să opresc puțin clipa, cu tot ce are ea mai frumos, unic și efemer.”
 
Raluca Mărginean
 
Expoziția de pictură “Reverie” – Raluca Mărginean poate fi vizitată, la Sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, strada Memorandumului nr. 21, Palatul Reduta, în perioada 3-30 aprilie 2025.
  • Locație: Palatul Reduta, Sala Reduta
  • Data: 3-30 aprilie 2025

Orar de vizitare

Miercuri - Duminică

10:00 - 18:00 (Ultima intrare la 17:00)

ATENȚIE!

În cazul unor expoziții temporare sau evenimente, orarul muzeului poate suferi schimbări.

Regulament vizitare

Accesul în muzeu se face pe baza de bilet (conform prețurilor afișate), dar este posibil ca unele expoziții temporare sau evenimente să aibă alte prețuri ale biletelor.

Există situații în care suntem obligați să modificăm orarul de vizitare al muzeului sau să închidem anumite sectoare; aceste modificări vă vor fi comunicate de către personalul muzeului înainte de achiziționarea biletului de intrare.

Nu este permis accesul în muzeu cu nici un fel de bagaj (altul decât cărucior pliabil sau accesorii pentru mobilitate, în cazul persoanelor cu dizabilități), care are o dimensiune mai mare de 30x40x50 cm.
Trebuie să vă lăsați umbrelele în spațiul amenajat, la intrarea în expoziție.
Nu ne asumăm răspunderea pentru bunurile personale lăsate nesupravegheate.

Nu este permis consumul de alimente sau băuturi în spațiile expoziționale.

Nu este permis accesul cu animale în Muzeu, cu excepția câinilor ghizi, special antrenați pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități.

Dacă veți fi găsiți de personalul nostru într-una din zonele non-publice sau închise, fără a avea o autorizație în acest sens, vi se va cere să explicați prezența dvs. acolo și să vă dovediți identitatea. De asemenea, veți fi conduși în afara incintei Muzeului.

Tur ghidat

Grupurile mai mari de 15 persoane beneficiază, la cerere, de ghidaj gratuit. Grupurile mai mici beneficiază de ghidaj contra cost, conform tarifelor afișate.

Ghidajul este asigurat de personalul de specialitate, supraveghetorii neavând atribuții în această direcție

Foto, video, audio

Nu este permis fotografiatul cu blitz sau folosirea camerei video cu lampă (inclusiv la telefoane mobile). Puteți folosi fotografiile, înregistrările video și audio, realizate contra taxei afișate doar în scop personal și necomercial.
Dacă aveți nevoie de iluminat special sau alte echipamente pentru filmare, fotografiere sau înregistrare audio în Muzeu, trebuie să solicitați, în scris, acordul conducerii instituției.
Utilizarea filmelor și fotografiilor în scop profesional sau comercial este posibilă numai pe baza unui contract.

Facilități

Supraveghere video

Alarmă incendiu

Raster biciclete

Shop

Parcare

Pentru persoanele cu disabilități

Expoziții și evenimente

PALATUL REDUTA - până în 30 aprilie

Detalii