Dragi vizitatori,
Ambele secții ale muzeului vor fi închise în 30 noiembrie (sărbătoarea Sf. Andrei).
Vă așteptăm să ne vizitați de Ziua Națională a României, 1 decembrie, la secția din interiorul Palatului Reduta (între orele 10-18, ultima intrare ora 17) și în secția în aer liber (Parcul Etnografic - între orele 9-16, ultima intrare ora 15).
Accesul în 1 decembrie este gratuit în ambele secții!
***
Muzeul Etnografic al Transilvaniei este primul muzeu etnografic din România. A fost constituit în anul 1922 și a început să funcționeze, oficial, din 1 ianuarie 1923. Este primul muzeu românesc înființat pe baza unui program științific, la a cărui alcătuire au contribuit mari specialiști ai epocii. Clădirea în care se află sediul administrativ al Muzeului Etnografic al Transilvaniei a luat numele principalei săli din incinta edificiului, denumită „Reduta” (de la fr. redoute = sală de dans).
Deschis în anul 1929, Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia”, secția în aer liber a muzeului, este cel mai vechi muzeu etnografic în aer liber din România şi unul dintre cel mai frumoase din Europa. Parcul Etnografic se întinde, în prezent, pe o suprafaţă de peste 15 ha, expunând spre vizitare peste 50 de monumente şi obiective reprezentative pentru cultura materială din întreaga Transilvanie. Obiectivele sunt împărţite în două sectoare principale: 1) instalaţii tehnice şi ateliere meşteşugăreşti; 2) tipuri zonale de gospodării şi monumente de arhitectură tradiţională.