Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj vă invită joi, 22 septembrie a.c., începând cu orele 18, la lansarea de carte și dezbaterea: „Cum ne schimbă călătoriile gândirea?”
Evenimentul este cu intrare liberă și va avea interpret în limba semnelor române pentru persoane cu dizabilități de auz și va avea loc în Palatul Reduta (sediul instituției, str. Memorandumului nr. 21).
Interpret limbajul semnelor: Oana Tufar.
Dezbaterea va fi moderată de Katalin Orbán și vor participa I.S. Cosman, istoric, Liana Don, psihiatru și Alexandru N. Stermin, biolog.
O călătorie în care drumul se conturează doar în exterior fără să urmeze cărările întortocheate ale sinelui este parcursă degeaba. Adevărata călătorie ne dărâmă pe cât de mult ne înalță, lăsându-ne cu multe îndoieli și prea puține certitudini, dar cu farmecul neștirbit al căutării.
„Călătoria în America de Sud mi-a deschis poarta spre o lume pe care nu aș fi cunoscut-o niciodată dacă aș fi lăsat-o ferecată. O lume care s-a descoperit treptat, pe măsură ce gardurile din jurul minții se lărgeau, înglobând noi și noi teritorii. Fiindcă adesea, limita nu stă în granițe, ci în împrejmuirea pe care o ridicăm între noi și celălalt. Iar America de Sud m-a ajutat să pășesc dincolo de hotare, într-o călătorie desăvârșită, fără margini.” (I.S: Cosman)
Despre toate acestea și despre multe alte întrebări despre modul în care călătoriile ne modelează gândurile și ne schimbă perspectiva, vom discuta cu autoarea cărții “Porțile se închid la miezul nopții” și invitații săi, Dr. Liana Don și Alexandru Stermin.