Skip to content Skip to footer

Școala verde la muzeu. Compostul și împletiturile din nuiele

Săptămâna trecută elevii de la mai multe școli au ales să înlocuiască sala de curs cu destinații inedite unde au avut ocazia să vadă și să încerce lucruri noi. Parcul Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj-Napoca a fost una din locații.

Chiar dacă temperaturile scăzute ne-au speriat puțin, programul Săptămâna Verde a adus la muzeul nostru în aer liber mai multe clase de elevi.

În secția în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, specialiștii formați și în educație muzeală au pregătit ateliere practice în care au abordat temele principale propuse de programul Școala Verde, și anume  utilizarea responsabilă a resurselor planetei, reciclarea, reducerea risipei alimentare.

Atelierul desfășurat în grădina unei gospodării din incinta muzeului în aer liber a propus elevilor jocuri interactive, prin intermediul cărora, cei prezenți au învățat practic ce este compostul și la ce servește acesta. Elevii au avut ocazia să  selecteze resturile alimentare rămase după gustarea servită la muzeu, dar și să pregătească un loc special pentru formarea compostului în activitatea ”hands on” de împletire a unui gard, o practică străveche de reutilizare a nuielelor rezultate în urma curățeniei de primăvara a pășunilor sau a marginilor pădurii.

O altă activitate ce i-a încântat pe copii a fost plantarea semințelor în grădina special amenajată pentru ei.

În ciuda vremii neprietenoase din zorii zilei, în timpul atelierelor a ieșit și soarele.

A fost o adevărată bucurie să ascultăm aprecierile elevilor și profesorilor.

Le mulțumim pedagogilor care aleg muzeul ca spațiu de expunere la cultura materială autentică prin contactul direct cu patrimoniul.

Vă mai așteptăm!

Leave a comment

PALATUL REDUTA - până în 30 aprilie

Detalii