NOAPTEA ALBA A MUZEELOR. TÂRG BIO DE VIN, ŢUICĂ ŞI BUCATE
Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu Eco Market Transilvania şi EcoR Partener România (Centrul de Resurse pentru Promovarea si Marketingul Produselor Ecologice), organizează, în cadrul evenimentului “Noaptea Alba a Muzeelor” din Cluj-Napoca
un
Târg Bio cu tema “Bucate, vin şi ţuică – Bune pentru natură, bune pentru tine!”.
Târgul se va desfăşura în curtea interioară a Muzeului Etnografic al Transilvaniei de pe Strada Memorandumului Nr. 21, Sâmbătă 19 Mai între orele 12.00 – 24.00 şi Duminică 20 Mai între orele 10.00 – 18.00. Printre participanţi se regăsesc numele importante de pe plan local (Ferma Avicolă Ecologică Pop Avi, Casa Bio, Eco Market Trading, Brutăria Bio-Bavaria) dar şi producători de elită din Maramureş, Sibiu sau Moldova (Toto-Bio, Stupina Onea, Domeniile Viticole Franco-Române sau Natural Health Selection). Produsele oferite clujenilor în cadrul Târgului acoperă o gamă largă: panificaţie şi patiserie, lactate, mezeluri, miere si produse apicole, dulceţuri, sucuri şi siropuri, produse pe bază de cătină, uleiuri, dulciuri şi multe altele.
Produsele ecologice, bio sau organice, in functie de denumirile oficiale din diferite ţări, sunt singurele certificate şi inspectate de organisme independente, acreditate pe lângă autorităţile de mediu, agricultură şi sănătate publică din întreaga lume. Valoarea lor deosebită, dincolo de gust şi savoare, este dată de sistemele agricole din care provin, care protejează mediul, favorizează speciile rustice şi rezistente de plante şi animale pe care le exploatează de o manieră sustenabilă pe termen lung, şi se caracterizează prin renunţarea la folosirea pesticidelor, insecticidelor şi îngrăşămintelor chimice de sinteză şi prin eliminarea ingredientelor alimentare nocive (coloranţi şi conservanţi chimici, potenţiatori de gust sau alţi agenţi alimentari chimici) şi obţinerea de alimente procesate cât mai blând.
România, în general, şi Transilvania, în special, dispun de un potenţial important de dezvoltare a acestui sistem agricol şi de producţie alimentară iar organizatorii doresc să ofere clujenilor şansa de a cunoaşte producători bio şi de a le degusta produsele. Prin achiziţionarea acestora, putem, fiecare dintre noi, sprijini exploatarea raţională şi pe termen lung a resurselor naturale în beneficiul nostru, al consumatorilor şi putem continua sa ne bucurăm de alimente sănatoase şi gustoase fără teama că mâncarea devine cel mai mare duşman al sănătăţii noastre.
Vă aşteptăm deci cu drag la Târgul Bio pentru a experimenta cea mai gustoasă parte a unei Românii nealterate, cu ţuică, vin, bucate şi voie bună!