Skip to content Skip to footer

Parcul Etnografic în perioada de iarnă

Dragi vizitatori,

Parcul Etnografic Național ”Romulus Vuia” vă așteaptă să îi călcați pragul și în anotimpul rece, oferindu-vă, spre deosebire de iarna trecută, posibilitatea să vizitați și interioarele a 3 case.

Prețul biletelor este de 3 lei pe perioada iernii (adulți, pensionari, studenți) și 1,50 lei pentru elevi, preșcolari. Copiii sub 3 ani au acces gratuit.

Vă așteptăm de miercuri până duminică, între orele 9-16, ultima intrare ora 15! 

 

Parcul Etnografic Naţional “Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, primul muzeu în aer liber din România, a fost înfiinţat la 1 iunie 1929.

Întemeietorul parcului, etnograful Romulus Vuia, a optat pentru o formă de organizare în care unele gospodării rurale originale urmau să fie locuite de ţărani, antrenaţi în activităţi economice tradiţionale. Suprafața inițială a parcului era de 75 de hectare.

Parcul cuprinde 2 sectoare: sectorul tehnic şi cel al gospodăriilor zonale, organizate spaţial pe numai 16 hectare, într-o reţea aerată ce sugerează  structura unui sat tradiţional răsfirat.

Primul sector include instalaţii tehnice şi ateliere ţărăneşti databile în perioada  secolelor XVIII-XX, care ilustrează tehnicile tradiţionale de prelucrare a lemnului şi a fierului, de obţinere a aurului, de prelucrare a ţesăturilor de lână, a lutului, a pietrei, de măcinare a cerealelor şi de obţinere a uleiului comestibil.

Al doilea sector conţine gospodării ţărăneşti tradiţionale reprezentative pentru zone etnografice distincte din Transilvania, cuprinzând construcţii datate în perioada secolelor XVII-XX, echipate cu întregul inventar gospodăresc necesar.

 

Leave a comment

PALATUL REDUTA - 7 mai - 27 iulie

Detalii