Skip to content Skip to footer
Loading Events

Expoziția de Iarnă Brickenburg, eveniment al fanilor LEGO®, din nou la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Expoziția de Iarnă Brickenburg, eveniment tradițional al fanilor sistemului LEGO®, realizată de Asociația Brickenburg și găzduită ca de obicei de Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, își așteapta vizitatorii începând de vineri, 10 ianuarie, de la orele 11.00., la Palatul Reduta, str. Memorandumului nr. 21. 
 
Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de vârstă si aduce în atenția publicului construcții originale realizate din elemente LEGO® de membri ai Asociației Brickenburg, precum și modele oficiale impresionante prin dimensiuni sau vârstă.  
 
Făcând apel la imaginație, vizitatorii de toate vârstele vor putea călători în diverse lumi si universuri redate în elemente LEGO®, unele fantastice, altele din imediata apropiere. Unele lucrari au fost expuse anterior la expoziții internaționale, fiind remarcate de presa în domeniu, iar altele sunt aduse în atenția publicului în premieră absolută.  
 
Chiar dacă această iarnă nu ne-a adus până acum prea multă zăpadă, dioramele imaginate de membrii Asociatiei Brickenburg vin să suplinească această lipsă, propunand vizitatorilor zone si activități hibernale reprezentând bucuriile specifice acestui anotimp. Totodată și cei care au călătorit in zone mai calde vor avea prilejul să rememoreze zilele de vacanta ilustrate de lucrari realizate din celebrele cărămizi, o uriașă navă de croazieră fiind una dintre principalele atracții. 
 
Atelierul de constructie va fi prezent, publicul de orice vârstă având posibilitatea ca pe parcursul evenimentului să realizeze propriile lucrari din piese LEGO®.  
Asociatia Brickenburg, cu sediul în Cluj-Napoca, este una din cele mai importante organizatii de fani ai sistemului LEGO®, fiind oficial recunoscuta la nivel mondial prin creatiile de inalta clasa realizate de membrii sai, prezentate in tara si in strainatate, precum si prin evenimentele pe care le pune in practica. 
 
Reamintim cu respect publicului vizitator că exponatele nu trebuie atinse, piesele LEGO® System puse la dispoziție pentru joacă se adresează celor cu vârsta mai mare de 5 ani, iar supravegherea copiilor este în sarcina părinților sau a altor peroane majore care îi însoțesc. 
  • Locație: Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Clădirea Reduta, str. Memorandumului nr. 21 
  • Perioada: 10 – 12 ianuarie 2025 
  • Orar:
    • vineri 10 ianuarie, sâmbătă 1 ianuarie –  orele 11.00. – 19.00.(ultima intrare 18.40)
    • duminică 12 ianuarie –  orele 11.00 – 17.00 (ultima intrare 16.40)
  • Pret bilet: 10 RON 

Orar de vizitare

Miercuri - Duminică

10:00 - 18:00 (Ultima intrare la 17:00)

ATENȚIE!

În cazul unor expoziții temporare sau evenimente, orarul muzeului poate suferi schimbări.

Regulament vizitare

Accesul în muzeu se face pe baza de bilet (conform prețurilor afișate), dar este posibil ca unele expoziții temporare sau evenimente să aibă alte prețuri ale biletelor.

Există situații în care suntem obligați să modificăm orarul de vizitare al muzeului sau să închidem anumite sectoare; aceste modificări vă vor fi comunicate de către personalul muzeului înainte de achiziționarea biletului de intrare.

Nu este permis accesul în muzeu cu nici un fel de bagaj (altul decât cărucior pliabil sau accesorii pentru mobilitate, în cazul persoanelor cu dizabilități), care are o dimensiune mai mare de 30x40x50 cm.
Trebuie să vă lăsați umbrelele în spațiul amenajat, la intrarea în expoziție.
Nu ne asumăm răspunderea pentru bunurile personale lăsate nesupravegheate.

Nu este permis consumul de alimente sau băuturi în spațiile expoziționale.

Nu este permis accesul cu animale în Muzeu, cu excepția câinilor ghizi, special antrenați pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități.

Dacă veți fi găsiți de personalul nostru într-una din zonele non-publice sau închise, fără a avea o autorizație în acest sens, vi se va cere să explicați prezența dvs. acolo și să vă dovediți identitatea. De asemenea, veți fi conduși în afara incintei Muzeului.

Tur ghidat

Grupurile mai mari de 15 persoane beneficiază, la cerere, de ghidaj gratuit. Grupurile mai mici beneficiază de ghidaj contra cost, conform tarifelor afișate.

Ghidajul este asigurat de personalul de specialitate, supraveghetorii neavând atribuții în această direcție

Foto, video, audio

Nu este permis fotografiatul cu blitz sau folosirea camerei video cu lampă (inclusiv la telefoane mobile). Puteți folosi fotografiile, înregistrările video și audio, realizate contra taxei afișate doar în scop personal și necomercial.
Dacă aveți nevoie de iluminat special sau alte echipamente pentru filmare, fotografiere sau înregistrare audio în Muzeu, trebuie să solicitați, în scris, acordul conducerii instituției.
Utilizarea filmelor și fotografiilor în scop profesional sau comercial este posibilă numai pe baza unui contract.

Facilități

Supraveghere video

Alarmă incendiu

Raster biciclete

Shop

Parcare

Pentru persoanele cu disabilități

Expoziții și evenimente