Facilități moderne de acces
Facilitati moderne de acces la valorile multiculturalismului si diversitatii culturale - 09.08.2012 - 26.11.2012
Proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National (Finantare nerambursabila AFCN 32.479 lei (din 36.399 lei - suma totala a proiectului)
Parteneri:
- S.C. MEDIA INDEX SRL
- Fundatia AltArt pentru Arta Alternativa
Proiectul isi propune sa contribuie la promovarea patrimoniului cultural traditional, precum si a multiculturalismului din Transilvania, pentru toate categoriile de public.
Obiectivele generale si specifice ale proiectului: Promovarea patrimoniului multicultural al Muzeului Etnografic al Transilvaniei si al spatiului cultural transilvanean prin utilizarea metodelor moderne de promovare; documentarea fotografica prin tehnici moderne a patrimoniului multicultural al MET si al spatiului cultural transilvanean; promovarea valorilor dialogului intercultural prin intermediul sistemului de infochioscuri si al paginii web a MET; facilitarea accesului la obiectivele promovate in proiect pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii; diseminarea rezultatelor proiectului.
Rezultatele proiectului sunt: prezentarea si promovarea in mediul virtual a unui patrimoniu cultural deosebit de valoros; accesibilitatea mai mare a informatiilor pentru specialisti si a publicului larg; accesibilitatea sectiei in aer liber pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, prin intermediul website-ului si a infochioscurilor; completarea informatiilor si a imaginilor de pe touchscreen-urile din spatiul MET; punerea la dispozitia altor muzee a unui model care poate fi urmat.
Produsele proiectului: Arhiva si galerie foto digitala cu patrimoniul muzeului expus in cele doua sectii ale MET; panorame si tur virtual al sectiilor MET; un website imbunatatit si modern al MET; articole publicate in presa locala si regionala de catre partenerii proiectului; pliante de prezentare a muzeului si de promovare a proiectului.
Continuitatea proiectului este data de insasi dinamica activitatilor muzeale. Promovarea prin mijloace moderne a patrimoniului detinut de Muzeu, precum si garantia popularizarii rezultatelor proiectului gratie partenerilor media implicati direct va spori imaginea si, implicit, numarul de vizitatori, de activitati si de initiative ale Muzeului. Accesul prin tururi virtuale la sectia in aer liber, pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, va asigura o noua categorie de public, constanta, atat din tara cat si din strainatate. Proiectul va avea continuitate si ca model de urmat pentru alte muzee din Romania.