Regulament pentru vizitatori
Regulament pentru vizitatori
Secția Pavilionară
Vă urăm un călduros bun venit la Muzeu. În interesul unei vizite sigure și agreabile, vă solicităm să respectați acest regulament.
1. Accesul
1.1 Accesul în muzeu se face pe baza de bilet (conform prețurilor afișate), dar este posibil ca unele expoziții temporare sau evenimente să aibă alte prețuri ale biletelor.
1.2 Grupurile mai mari de 15 persoane beneficiază, la cerere, de ghidaj gratuit. Grupurile mai mici beneficiază de ghidaj contra cost, conform tarifelor afișate. Ghidajul este asigurat de personalul de specialitate, supraveghetorii neavând atribuții în această direcție.
1.3 Există situații în care suntem obligați să modificăm orarul de vizitare al muzeului sau să închidem anumite sectoare; aceste modificări vă vor fi comunicate de către personalul muzeului înainte de achiziționarea biletului de intrare.
2. Orarul de vizitare
2.1 Expozițiile Muzeului sunt deschise de miercuri până duminică între orele 10-18. În cazul unor expoziții temporare sau evenimente, orarul muzeului poate suferi schimbări.
3. Alimente și băuturi
3.1 Nu este permis consumul de alimente sau băuturi în spațiile expoziționale.
4. Animale
4.1 Nu este permis accesul cu animale în Muzeu, cu excepția câinilor ghizi, special antrenați pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități.
5. Televiziune cu circuit închis
5.1 Vă informăm că folosim televiziune cu circuit închis peste tot în Muzeu, pentru asigurarea securității patrimoniului și pentru siguranța publicului.
6. Garderobă și bagaje
6.1 Nu este permis accesul în muzeu cu nici un fel de bagaj (altul decât cărucior pliabil sau accesorii pentru mobilitate, în cazul persoanelor cu dizabilități), care are o dimensiune mai mare de 30x40x50 cm.
6.2 Trebuie să vă lăsați umbrelele în spațiul amenajat, la intrarea în expoziție.
6.3 Nu ne asumăm răspunderea pentru bunurile personale lăsate nesupravegheate.
7. Înregistrarea audio, video și fotografiatul
7.1 Nu este permis fotografiatul cu blitz sau folosirea camerei video cu lampă (inclusiv la telefoane mobile). Puteți folosi fotografiile, înregistrările video și audio, realizate contra taxei afișate doar în scop personal și necomercial.
7.2 Dacă aveți nevoie de iluminat special sau alte echipamente pentru filmare, fotografiere sau înregistrare audio în Muzeu, trebuie să solicitați, în scris, acordul conducerii instituției.
7.3 Utilizarea filmelor și fotografiilor în scop profesional sau comercial este posibilă numai pe baza unui contract.
8. Sănătate și siguranță
În interesul sănătății și siguranței Dvs., nu este permis:
8.1 Să fumați în incinta Muzeului. Fumatul este permis numai în locurile special amenajate din curtea interioară a instituției ;
8.2 Să alergați prin Muzeu, în special pe scări și în spațiile expoziționale;
8.3 Să blocați în orice fel căile de acces;
8.4 Să vă așezați pe scări sau pe modulele expoziționale;
8.5 Să lăsați copiii nesupravegheați sau să le permiteți să se comporte necorespunzător;
8.6 Să atingeți artefactele expuse și materiale auxiliare care servesc la expunerea artefactelor;
8.7 Să ignorați semnele sau barierele de siguranță;
8.8 Să ignorați alarma de foc sau orice indicații pentru evacuarea Muzeului.
9. Alarmele de incendiu
9.1 În incinta expoziției există butoane de alarmă marcate, prin care se declanșează alarma de incendiu, precum și planuri de evacuare.
9.2 Semnalul de alarmă înseamnă că trebuie să evacuați Muzeul și să ieșiți imediat pe la cea mai apropiată ieșire de incendiu. Personalul nostru vă va direcționa din orice zona afectată de foc. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a evacua Muzeul, trebuie să îl solicitați de la oricare dintre membrii personalului nostru.
10. Accesul în zonele non-publice
10.1 Dacă veți fi găsiți de personalul nostru într-una din zonele non-publice sau închise, fără a avea o autorizație în acest sens, vi se va cere să explicați prezența dvs. acolo și să vă dovediți identitatea. De asemenea, veți fi conduși în afara incintei Muzeului.
11. Parcarea vehiculelor și locuri asigurate pentru vizitatorii cu dizabilități
11.1 Oferim loc de parcare doar persoanelor cu dizabilități.
12. Bicicletele
12.1 Nu este permis accesul cu bicicleta în incinta Muzeului.
12.2 Puteți să vă lăsați bicicleta în rastelurile amenajate pe trotuarul din fața muzeului, pe răspunderea Dvs.
13. Personalul care deservește publicul
13.1 Personalul nostru este identificabil prin uniforme sau prin legitimații. Personalul este autorizat să vă solicite să respectați prevederile prezentului Regulament. Dacă este necesar, personalul are autoritatea de a vă conduce în afara incintei Muzeului.
13.2 În cazul în care cauzați neplăceri altor vizitatori, sau dacă puneți în pericol Muzeul sau colecțiile acestuia, vi se va refuza accesul în muzeu sau vi se va cere să părăsiți Muzeul și vor fi anunțate autoritățile competente. Vă informăm că distrugerea sau degradarea bunurilor culturale constituie infracțiune, fiind pedepsită prin legislația în vigoare.
13.3 Nu vom tolera atitudini violente sau insultătoare la adresa nici unuia dintre membrii personalului nostru.
14. Atenția față de ceilalți vizitatori
14.1 Muzeul poate deveni uneori aglomerat. Vă rugăm să aveți răbdare și să manifestați respect față de ceilalți vizitatori.
14.2 Sunteți rugați ca în spațiile expoziționale să vă puneți telefoanele mobile pe modul silențios.
15. Contacte și feedback
15.1 Suntem bucuroși să primim sugestii și luăm foarte în serios reclamațiile și nemulțumirile Dvs. Vă puteți adresa direct muzeografului de serviciu, sau ne puteți trimite mesajele Dvs. prin email, la adresa contact@muzeul-etnografic.ro; prin mesaje postate pe pagina web a muzeului sau pe pagina de Facebook; în scris, prin poștă, la adresa: str. Memorandumului nr. 21, cod postal 400114, Cluj-Napoca, jud. Cluj, România.